Creatieve Toepassingen van Bamboe in de Tuin

Nu dat het verduurzamen en milieuvriendelijk maken van je tuin helemaal in is, kom je steeds vaker bamboe tegen in de Nederlandse tuin. Door zijn flexibiliteit en natuurlijke schoonheid biedt bamboe een overvloed aan mogelijkheden voor het verfraaien van je tuin. In deze blog gaan we in op enkele creatieve toepassingen van bamboe.

  1. Bamboe schutting

Bamboe heeft een natuurlijke en esthetische uitstraling. Door de lichte kleur en karakteristieke knopen draagt een bamboe schutting enorm bij aan het creëren van een tuin met een warme, tropische sfeer. Bamboe is weerbestendig en weert zich goed tegen de wisselende elementen in Nederland.

  1. Bamboe loopbruggen

Bamboe is van nature flexibel en buigzaam. Daarnaast heeft het een vergelijkbare hardheid als hardhout waardoor het zeer geschikt is voor constructieve toepassingen zoals kleine bruggen. Het is dus perfect voor bruggen over kleine wateren, stroompjes of vijvers zodat je ze ook van boven kan bewonderen. 

  1. Bamboe als Artistiek Tuinmeubilair

Naast de hiervoor genoemde eigenschappen is bamboe ook nog licht van gewicht. Dat maakt het gemakkelijker te hanteren in vergelijking met andere bouwmaterialen en is dus perfect voor meubels in de tuin, waar weleens wat verschoven wordt. Van elegante stoelen tot gezellige loungesets, bamboe meubels voegen een tropische flair toe aan elke tuin. De natuurlijke uitstraling en duurzaamheid maken bamboe een perfecte keuze voor zowel functioneel als esthetisch meubilair.

  1. Bamboe borders (natuurlijke tuinafscheiding)

Bamboe is niet alleen te gebruiken voor de afscheiding van je tuin van de buren, maar ook om de aparte delen van je tuin met elkaar af te sluiten. Door borders, paden of veldjes van elkaar te scheiden met bamboe kan je een duurzaam toevoegen aan je tuin. Doordat je kan variëren in vorm en hoogte kan je op deze manier een meer dynamische tuin creëren.

  1. Bamboe voor diversiteit in je tuin

Bamboe is zo veelzijdig dat je bijna zou vergeten dat je het ook gewoon als plant in je tuin kan gebruiken. Het is heel onderhoudsvriendelijk, gedijt goed in ons klimaat en groeit snel. Weet je dat bamboe eigenlijk een grassoort is. Dit betekent dat het je tuin zowel in de zomer als de winter groen kan houden. Als je bang bent dat de bamboe je hele tuin overwoekert, hoef je je nergens zorgen over te maken. Er zijn ook bamboe soorten speciaal geweekt zodat hun wortels zich niet verder verspreiden. Dat zorgt er dus voor dat je elke zomer in de schaduw kan zitten maar er in de winter nog genoeg zon binnen komt.

 

Over de auteur

Scroll naar boven