Waarom zijn kamersteigers geschikt voor klussen in huis?

Met een betrouwbare steiger ben je al goed op weg om dat moeilijke klusje in huis tot een goed einde te brengen. Veel mensen weten echter niet zo goed welk type steiger ze het beste gebruiken en welke voordelen de verschillende modellen bieden.

Eén ding is zeker: kamersteigers behoren tot de populairste opties en dat heeft verschillende redenen. Hieronder kom je te weten waarom je een kamersteiger moet gebruiken voor klusjes thuis!

3 voordelen van een kamersteiger als je klust in huis

1. Gemakkelijk op te zetten

Misschien wel het grootste voordeel van zo’n kamersteiger is dat dit type stelling erg gemakkelijk te monteren en op te bergen is. In de meeste gevallen is er slechts één persoon voor nodig om de hele constructie in een minuut in elkaar te zetten.

Dat betekent dat je geen urenlang hoeft te zwoegen en een onbegrijpelijke handleiding moet lezen nog voor je effectief aan je klus kunt beginnen. Voor de meeste doe-het-zelvers, die ook nog een echte job hebben en misschien een gezin, is dat toch wel een belangrijk voordeel.

2. Stevig, veilig en sterk

Hoewel een kamersteiger meestal gemakkelijk in elkaar te zetten en op te bergen is, voldoet zo’n model toch aan de strengste eisen op het vlak van kwaliteit en veiligheid. Zeker als je er een koopt bij een erkend aanbieder als Steigercentrum. Een kamersteiger bestaat uit stevige aluminium of stalen steigerbuizen, een dik en vaak groot werkplatform uit meerdere lagen versterkt hout of staal en beugels waarmee je het geheel aan de grond of de muur vastzet.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je steiger bij een erkende en betrouwbare service huurt of koopt, zoals Steigercentrum, want enkel dan ben je zeker van kwaliteit. Je betaalt er dan misschien wel een stukje meer voor, maar als je weet dat je zorgeloos en veiliger werkt met goed materiaal, zou die kostprijs geen obstakel mogen zijn.

3. Verschillende soorten kamersteigers

Elke situatie en woning is anders en dat betekent dat je niet voor elk type klus dezelfde steiger kunt gebruiken. Er bestaan heel wat verschillende soorten kamersteigers, elk met een uniek ontwerp en voorzieningen:

  • steigers met een groot of klein werkplatform
  • modellen met of zonder ingebouwde ladders
  • stellingen met een of meerdere verdiepingen

Daarbij heb je vaak de keuze tussen kamersteigers met houten of stalen platformen en buizen en nog heel wat andere opties. Je zoekt dus best eerst voldoende informatie over de verschillende mogelijkheden voor je een aankoop doet. Zo werk je veiliger, sneller en aangenamer met de perfecte steiger voor jouw klus.

Over de auteur

Scroll naar boven